zaterdag 27 januari 2007

Cool Stuff and Things

Van Neil, vrijdag 26 januari 2007, 12h12.

Coole zaken en dingen

Het andere ding waar de Webelf de laatste tijd heeft gewerkt, is dit: het is het deel van de site dat voorheen bekend stond als Exclusive en nu Cool Stuff & Things heet http://www.neilgaiman.com/exclusive/ . En het ging vandaag live. Het zou moeten veranderen als je op vernieuwen drukt...

(Het is Cool Stuff & Things omdat het in dezelfde plaats als Exclusive Material past.)

De Webelf heeft het goed gedaan – en het is de richting die we nemen met de site nu, meer visueel interessant en het makkelijker maken om dingen te vinden en ook zo toelaten dat magische willekeur mensen plezierige dingen toont die ze normaal niet zien. Richt het applaus of de klachten tot haar.

Het ziet er ook naar uit dat we binnenkort veel plezier gaan beleven met tof en uniek Stardust-filmmateriaal op deze site.

Het Mysterieuze Hulpje is terug om een LA kantoor op te starten, waarnaar mensen dingen zullen kunnen sturen, en zo wat druk van de schouders van DreamHaven Books (die het helemaal niet erg vinden om voor postbust te spelen, maar soms kan ik maanden de post daar niet oppikken). Alles zal volgende week onthuld worden.

Mijn zoontje van twee houdt van “Crazy Hair” (dank u), het gedicht en echt gek haar. Ik weet dat er een boek in de maak is met kunst van Dave McKean, is er enig nieuws wanneer dat op de markt zal komen?
Bedankt voor je tijd!
Eric!

Ik ben niet zeker wanneer het uitgebracht zal worden, maar ik kan je vertellen dat Dave McKean de laatste dubbele pagina vandaag heeft binnengebracht... wat betekent dat het boek nu klaar staat om geproduceerd te worden. Het ziet er als volgt uit:(Klik op de foto om het op een redelijkere schaal te zien.)

Het moment dat ik de datum voor het uitbrengen van Crazy Hair weet, zal ik het hier posten.
...

Het afgelopen jaar of zo heb ik vaag het fenomeen “Gehoord in...” opgemerkt, waar degenen onder ons die van luistervinken houden de websites het beste of meest vreemde dingen, die we op of van de straat gehoord hebben, inzenden, en nog niet zo lang geleden hebt ik gegoogled om te zien hoeveel er bestonden. Ik heb ontdekt dat er genoeg zijn, van variabele kwaliteit. Minneapolis is één van mijn favorieten. Hier zijn enkelen van de beteren...

http://www.overheardinnewyork.com/
http://www.overheardinminneapolis.com/
http://www.overheardinpittsburgh.com/
http://www.overheardinlondon.co.uk/
http://www.overheardintheoffice.com/
http://www.overheardindublin.com/ (een beetje minder gekribbeld-in-het-notitieboekje dan de rest)
http://overheardinphilly.blogspot.com/ (staat nu te koop, voor de Philadelphians die het willen voortzetten)
http://www.overheardinathens.com/ (niet in Griekenland).